Docent godsdienst

Stel jij vragen zó dat leerlingen geprikkeld worden om na te denken en het gesprek aan te gaan? En geef jij hen vervolgens de ruimte om zelf antwoorden te vinden? Als docent godsdienst/levensbeschouwing laat je onze leerlingen kennismaken met verschillende religies. Door jouw uitleg over hun eigen godsdienst en die van anderen, ontdekken zij wie zij zijn en willen worden. De Veluwse Onderwijsgroep zoekt een enthousiaste docent godsdienst.

Wij zoeken een docent die

·         een bijdrage kan leveren aan vak ontwikkeling

·         meer wil zijn dan vakdocent

·         nieuwe onderwijskundige ontwikkelingen wil integreren in de manier van lesgeven

·         de balans weet te vinden tussen godsdienst en levensbeschouwing

·         in de vaksectie samenwerkend wil leren

Wat ga je doen?
Er wordt gewerkt met een eigen methode in de onderbouw. Je verzorgt leuke, inspirerende en leerzame lessen voor onze leerlingen. Je begeleidt en coacht leerlingen, waarbij je verder kijkt dan alleen je eigen vak. Je hebt een proactieve houding en denkt mee in het ontwikkelen van lesstof.
We zijn op zoek naar iemand met durf in omdenken met de collega’s in de sectie. Vanzelfsprekend kijk je naar jezelf en de organisatie met een positief-kritische blik. Daarbij vergeet je niet dat je vak om mensen draait. En om boeiend, eigentijds en toekomstgericht onderwijs natuurlijk!

Over de Veluwse Onderwijsgroep
Als medewerker van de Veluwse Onderwijsgroep ben je onderdeel van een onderwijsnetwerk van 27 scholen en een servicebureau, waar collega's dezelfde passie delen: het beste onderwijs bieden aan onze ruim 13.000 leerlingen. Met scholen voor voortgezet onderwijs en (speciaal) basisonderwijs, unieke onderwijsconcepten, een talentpool en verschillende denominaties (katholiek, openbaar, christelijk), hebben we veel smaken in huis. Elk van onze 27 scholen heeft een eigen identiteit, kracht en uitdagingen waaraan jij als leraar of ondersteuner je steentje kan bijdragen. Onze verscheidenheid aan scholen biedt de mogelijkheid om voor een school te kiezen die bij je past, terwijl je tegelijkertijd profiteert van de voordelen van het werken bij een groot onderwijsbestuur. Denk aan interne mobiliteit en het leren van en met collega's van verschillende scholen in kennisnetwerken of tijdens gezamenlijke bijeenkomsten.

Over de school
De Heemgaard is een christelijke school voor mavo, havo en atheneum (met Latijn). Ook is er een Internationale Schakelklas (ISK) voor kinderen die nog niet zo goed Nederlands spreken, bijvoorbeeld omdat ze het uit het buitenland komen. Met interessante Plusroutes, het Entreprenasium en de Business school krijgen leerlingen volop de kansen om zich breed te ontwikkelen. Naast goed eigentijds onderwijs is er op De Heemgaard veel aandacht voor gemeenschapszin, brede vorming en zingeving. Leerlingen en collega’s voelen zich er snel thuis. Op de website van De Heemgaard vind je meer informatie over de school. Je kunt ook een virtuele rondleiding doen om het gebouw alvast te bekijken.

Wij bieden

·         met ingang van het nieuwe schooljaar

·         circa 0,5 fte

·         LB functie, minimaal € 3.001 en maximaal € 4.573 bij een fulltime dienstverband

·         studieverlof en opleidingsbudget

·         reiskostenvergoeding

·         cafetariaregeling met o.a. vitaliteitsregeling en fietsplan

·         leuke collega’s die uitkijken naar jouw komst!

Enthousiast?
Solliciteer! Wij zorgen er dan voor dat we snel met elkaar in contact komen. Voor een gesprek met een goede docent godsdienst maken we graag tijd.

De vacature staat open tot en met 12 mei 2023. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Rob Stevelmans, rector De Heemgaard, via r.stevelmans@veluwseonderwijsgroep.nl. We zijn heel benieuwd naar jou!

Klik op onderstaande sollicitatiebutton en solliciteer. 

Ben je een interne kandidaat?
Solliciteer via Mijn Afas! Je vindt de tegel voor vacatures via Mijn Afas –> vacatures.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel!

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie