Docent levensbeschouwelijke vorming

De scholen UDO en UGO zijn voor het nieuwe schooljaar op zoek naar een docent levensbeschouwelijke vorming met hart voor het vmbo.

Ben jij:

 • een enthousiaste docent met liefde voor het vak en een scherp oog voor pedagogisch klimaat?
 • een bruggenbouwer die samen met collega’s verder wil bouwen aan nieuw onderwijs?
 • een initiatiefnemer met sterke persoonlijkheid die klaar is voor een nieuwe uitdaging?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als docent in het vmbo geef je niet alleen maar les. Naast het geven van inspirerende en leerzame lessen speel je ook een belangrijke rol als coach en begeleider van onze leerlingen. Hierbij kijk je verder dan alleen je eigen vak. Eén ding is zeker, in het onderwijs is geen dag hetzelfde. Deze dynamiek zorgt ervoor dat jouw organisatie- en planningskwaliteiten tot uiting komen. Je doet dit natuurlijk samen met een bevlogen team collega's dat bestaat uit docenten en ondersteunende collega's. Je kijkt naar jezelf en de organisatie met een positief-kritische blik. Daarbij vergeet je niet dat je vak om jonge mensen draait en om boeiend, eigentijds en toekomstgericht onderwijs natuurlijk!

Over de scholen
UDO en UGO zijn twee nieuwe scholen, die ontstaan zijn uit het eerdere Edison College, Veluws College Cortenbosch en Sprengeloo. De twee nieuwe scholen hebben vanaf de start van schooljaar 2022-2023 hun deuren geopend. Werken als docent op UDO of UGO betekent dat je kiest voor het vmbo én voor een organisatie die volop in beweging is. Je komt niet in een gespreid bedje maar krijgt daarmee wel de kans om wezenlijk bij te dragen aan een belangrijke vernieuwing in het onderwijs en de toekomst van onze leerlingen!

Niet alleen voor leerlingen, maar ook voor medewerkers geldt: kies je voor UGO, kies je ook een beetje voor UDO en andersom. Achter de twee scholen gaat namelijk een gezamenlijke organisatie schuil, met een gedeelde visie, gedeeld beleid, gezamenlijke systemen en een centrale administratie. Hoewel beide scholen veel overeenkomsten hebben zijn ze wel onderscheidend. Zo heeft UDO een christelijke identiteit en UGO biedt openbaar onderwijs aan. De scholen verschillen ook in de beroepsgerichte vakken die ze in de bovenbouw aanbieden.

Iedere leerling is anders. De één weet al op jonge leeftijd dat hij bij de brandweer wil, de ander heeft nog geen idee. De één blinkt uit in rekenen, de ander in taal. De één leert graag uit de boeken, de ander werkt graag met de handen. Door intensieve samenwerking tussen beide schollen kunnen wij vmbo-leerlingen onderwijs op maat aanbieden. Ieder kind zelf laten ontdekken wat bij hem of haar past en op welk niveau; dat is waar de scholen voor staan. Eigenaarschap en ambitie zijn belangrijke kernwoorden in de school voor leerlingen en medewerkers. Zie ook onze websites: www.udo.nl en www.ugo.nl.

De Veluwse Onderwijsgroep
UGO en UDO maken onderdeel uit van de Veluwse Onderwijsgroep. Je hebt daarmee een sterke koepelorganisatie als werkgever, gericht op ontwikkeling en samenwerking. Je profiteert dus ook van de voordelen van het werken bij een groot onderwijsbestuur. Denk aan interne mobiliteit en het leren van en met collega's van verschillende scholen in kennisnetwerken of tijdens gezamenlijke bijeenkomsten.

Dit breng je mee:

 • je hebt een afgeronde lerarenopleiding levensbeschouwelijke vorming, of je bent nog bezig met de afronding hiervan. Ook zij-instromers (minimaal hbo afgerond) en docenten uit het primair onderwijs worden uitgenodigd te solliciteren
 • je kunt goed communiceren en organiseren
 • je bent een docent die kwaliteit en vernieuwing meebrengt en je hebt een duidelijke visie op het onderwijs

Dit bieden we jou:

 • 0,6 – 1,0 FTE regulier
 • start m.i.v. het nieuwe schooljaar
 • LB- functie, minimaal € 3.001,- en maximaal € 4.573,- bij een fulltime dienstverband
 • studieverlof en opleidingsbudget
 • reiskostenvergoeding
 • cafetariaregeling met o.a. vitaliteitsregeling en fietsplan
 • leuke collega’s die uitkijken naar jouw komst!

Enthousiast?
Solliciteer!
Wij zorgen er dan voor dat we snel met elkaar in contact komen. Voor een gesprek met een goede docent maken we graag tijd. We bespreken ook graag met je welke school het beste bij je past. De vacature staat open tot en met 8 mei 2023. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Angelique Visser, teamleider UDO via a.visser@veluwseonderwijsgroep.nl of met Jan van der Perk, teamleider UGO via j.vanderperk@veluwseonderwijsgroep.nl. We zijn heel benieuwd naar jou! Wegens de meivakantie kan een reactie langer op zich laten wachten.

Klik op onderstaande sollicitatiebutton en solliciteer.

Ben je een interne kandidaat?
Solliciteer via Mijn Afas! Je vindt de tegel voor vacatures via Mijn Afas –> vacatures.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel!

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie