Docent inclusief onderwijs

in Samen naar School-klas VO Apeldoorn

Na de zomervakantie starten wij met ULINK; een nieuwe Samen naar School-klas in Apeldoorn, waar maximaal 6 leerlingen met een (verstandelijke) beperking een klas vormen, en onderwijs volgen op een locatie in het reguliere voortgezet onderwijs, namelijk op de vmbo school UGO (verkennend vmbo).

ULINK is een initiatief van Stichting Link College en de vmbo scholen UGO&UDO, die deel uitmaken van de Veluwse Onderwijsgroep. Wij slaan de handen ineen om onze visie op inclusiever onderwijs in de praktijk te brengen.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken twee enthousiaste docenten Inclusief Onderwijs, die onze samen-naar-school klas gaan vormgeven, onze leerlingen het onderwijs en de begeleiding bieden die zij nodig hebben, zowel individueel als klassikaal. Samen met de zorgmedewerker en de coördinator Inclusief Onderwijs zorg je ervoor dat zij leeftijdsgenoten ontmoeten, dat er samenwerking en interactie ontstaat en dat zij daardoor een betere aansluiting vinden in de maatschappij.

Het klaslokaal van ULINK is gesitueerd in het schoolgebouw van UGO, waar naast de re-guliere vmbo klassen ook een internationale schakelklas is gehuisvest. Een mooie, grote onderwijslocatie, waar iedere leerling zichzelf kan zijn en waar veel aandacht is voor inclu-siviteit. 

Heb jij een inclusief onderwijshart? 
Wil jij bijdragen aan ontmoetingen en unieke samenwerkingen tussen jongeren die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren op deze vacature.

We zoeken iemand die:

 • affiniteit en ervaring heeft met het werken met jongeren met een (verstandelijke) beperking;
 • aansluit bij de behoefte van elke afzonderlijke leerling;
 • snapt dat ontmoetingen en samenwerkingen tussen jongeren een belangrijk
 • onderdeel zijn van de schooldag van de leerlingen in ULINK, dat dit zowel voor de ULINK leerlingen als de UGO leerlingen een verrijking betekent in de
 • algemene ontwikkeling, en maakt dit mogelijk;
 • analytisch denkt en plannen kan maken (zowel op onderwijskundig, zorg en sociaal-emotioneel gebied);
 • zelfstandig werkt maar ook graag actief de samenwerking opzoekt tussen ULINK en UGO/UDO;
 • graag werkt in de driehoek leerling-school-ouders;
 • in het bezit is van een onderwijs bevoegdheid.

Wat ga je doen?

 • je werkt met een kleine groep jongeren aan de individuele onderwijs- en zorgdoelen van de leerlingen in de ULINK-klas;
 • je zoekt samen met de coördinator vanuit UDO/UGO, ouders en de leerlingen, momenten waarbij de leerlingen dagelijks aanhaken bij de reguliere lessen en begeleid deze momenten.
 • je denkt mee over de te gebruiken lesmethodes, projecten, dag/week/maand/jaarplanning van de leerlingen;
 • je werkt samen met je duo-collega, een zorgmedewerker (en later eventueel stagiairs en vrijwilligers), coördinator en collega’s van UGO/UDO.

Wat bieden we?

 • een dynamische werkomgeving van een organisatie die volop in ontwikkeling is;
 • de mogelijkheid om aan de wieg te staan van deze nieuw op te zetten klas;
 • betrokken collega’s en ouders;
 • ruimte om het onderwijsprogramma mee te bepalen;
 • onze ULINK-klas is aangesloten bij het landelijke Samen naar School-netwerk, samen wisselen we expertise uit.

Onze ideale collega:

 • heeft geduld en doorzettingsvermogen;
 • is ondernemend, enthousiast en neemt initiatief;
 • is leergierig en staat open om zichzelf te ontwikkelen;
 • staat stevig in zijn/haar schoenen;
 • heeft de overtuiging dat alle kinderen van elkaar kunnen leren, draagt dit uit en maakt dit mogelijk.

Over de scholen
In Apeldoorn zetten we een nieuw en ambitieus vmbo concept neer, waarin leerlingen hun eigen leerroute kunnen samenstellen, passend bij hun niveau, ambities, interesses en talenten. Als zij van school komen, hebben zij niet alleen een gedifferentieerd diploma op zak, maar beschikken zij ook over de juiste competenties, de nodige zelfkennis en het vertrouwen om hun weg te vervolgen naar een beroepsopleiding naar keuze of de havo. Zij weten wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. Ze zijn klaar voor hun volgende stap.

Met twee nieuwe, samenwerkende vmbo scholen en een flinke dosis ambitie willen wij deze missie realiseren.

UGO en UDO
Iedere leerling is anders. De een weet al op jonge leeftijd dat hij bij de brandweer wil, de ander heeft nog geen idee. De een blinkt uit in rekenen, de ander in taal. De een leert graag uit de boeken, de ander met de handen. Wij zijn er voor al die leerlingen. Met twee samenwerkende vmbo-scholen kunnen wij onderwijs op maat aanbieden. Nederlands op mavo niveau en wiskunde op kader, of andersom. Technische vakken volgen op de ene school, creatieve vakken op de andere. Een vak leren op de ene school, verschillende beroepsvelden ontdekken op de andere. Om maar een paar dwarsstraten te noemen. Dit is vrij vertaald in onze namen: UGO  (jij gaat!) verkennend vmbo en UDO  (jij doet!) vakgericht vmbo. Kies je voor de een, dan kies je ook een beetje voor de ander. Want uitwisseling is mogelijk. Zo kan ieder kind ontdekken wat bij hem of haar past.

UDO en UGO zijn twee nieuwe scholen, die ontstaan uit het huidige Edison College, Veluws College Cortenbosch en Sprengeloo. Zij beschikken dus over een mooie en rijke historie. De nieuwe scholen openen hun deuren na de zomervakantie.

Het vmbo is dus sterk in beweging!

Solliciteren naar de functie remedial teacher betekent dat je kiest voor werken in het vmbo, in al deze hoedanigheden en in een organisatie die volop in verandering is. Je komt niet in een gespreid bedje en je start bij een school die zal overgaan in de twee nieuwe. Je krijgt daarmee echter wel de kans om wezenlijk bij te dragen aan een belangrijke vernieuwing in het onderwijs en de toekomst van onze leerlingen!

Spreekt dit jou aan? Dan ontvangen wij je met open armen!

Over de Veluwse Onderwijsgroep
Als medewerker van de Veluwse Onderwijsgroep ben je onderdeel van een onderwijsnetwerk van 27 scholen en een servicebureau, waar collega's dezelfde passie delen: het beste onderwijs bieden aan onze leerlingen. Met scholen voor voortgezet onderwijs en (speciaal) basisonderwijs, unieke onderwijsconcepten, een talentpool en verschillende denominaties (katholiek, openbaar, christelijk), hebben we veel smaken in huis. Elk van onze 27 scholen heeft een eigen identiteit, kracht en uitdagingen waaraan jij als leraar of ondersteuner je steentje kan bijdragen. Onze verscheidenheid aan scholen biedt de mogelijkheid om voor een school te kiezen die bij je past, terwijl je tegelijkertijd profiteert van de voordelen van het werken bij een groot onderwijsbestuur. Denk aan interne mobiliteit en het leren van en met collega's van verschillende scholen in kennisnetwerken of tijdens gezamenlijke bijeenkomsten.

Wij bieden

 • 0,2 – 0,6 fte
 • LB functie, minimaal € 2.865 en maximaal € 4.366 bij een fulltime dienstverband
 • Studieverlof en opleidingsbudget
 • Reiskostenvergoeding
 • Cafetariaregeling met o.a. vitaliteitsregeling en fietsplan
 • Leuke collega’s die uitkijken naar jouw komst!

Enthousiast?
Solliciteer! Wij zorgen er dan voor dat we snel met elkaar in contact komen. Voor een gesprek met een goede docent inclusief onderwijs maken we graag tijd. De vacature staat open tot en met 29 juni 2022. Wacht niet te lang met reageren, want zodra de juiste kandidaat en wij elkaar hebben gevonden sluiten we de vacature. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Astrid Loeffen, ondersteuningscoördinator, via 055-5216377 of a.loeffen@veluwseonderwijsgroep.nl. We zijn heel benieuwd naar jou!

De sollicitatiegesprekken zullen op maandag 4 juli plaatsvinden.

Klik op onderstaande sollicitatiebutton en solliciteer.

Let op! Interne kandidaten dienen te solliciteren via Mijn AFAS. Je vindt de tegel voor vacatures via: Mijn AFAS – vacatures. 

Wij worden blij van direct contact met jou, van acquisitie n.a.v. deze advertentie niet.

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie